Hírek

Mi a helyzet jelenleg a duális képzéssel?

Létrehozva: 2014.12.13 09:18 Kategória : Hírek

A Kecskeméti Főiskola példáján jelenleg országosan is folyik a duális képzés bevezetése. Hamarosan feláll egy ún. Duális Képzési tanács, amely jóváhagyja a képzésben részt venni kívánó cégek által összeállított képzési programot. Ha ez a tanács rábólint a cégek programjára, akkor válik véglegessé a jövő szeptembertől duális hallgatókat fogadó cégek listája, és csak azután indulhat meg a céges kiválasztás.

Tovább

55 éve képeznek diplomás óvónőket Kecskeméten

Létrehozva: 2014.12.12 10:46 Kategória : Hírek

1959-ben indult el Kecskeméten a felsőfokú óvóképzés – addig csak középiskolában képezték az óvodapedagógusokat – , és ekkor nyitott meg a gyakorló óvoda is a Kaszap utcán.  Erre az évfordulóra emlékeztek a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán az óvoda egykori és jelenlegi munkatársainak, valamint a főiskola képviselőinek részvételével.  Az intézmény fél évszázad múltán is a kisgyermeknevelők képzésének meghatározó központja az országban. 

Tovább

Dr. Kovács Lóránt lett a GAMF Kar új dékánja

Létrehozva: 2014.12.12 10:30 Kategória : Hírek

Dr. Kovács Lórántot, a GAMF Kar eddigi dékánhelyettesét nevezte ki dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora a GAMF Kar dékánjának. A dékáni pályázat kiírására azért kerül sor, mert az előző dékán, prof. dr. Belina Károly megbízatása lejárt.  A posztra csak egyetlen pályázó volt az eddigi dékánhelyettes személyében. A főiskola szenátusa egyhangúlag támogatta dr. Kovács Lóránt kinevezését.

Tovább

Dr. Nótári Márta lett Az év kutatója a Kecskeméti Főiskolán

Létrehozva: 2014.12.10 14:02 Kategória : Hírek

"Az év kutatója a Kecskeméti Főiskolán - 2014" című pályázatra hat pályázat érkezett, amelyben a pályázók bemutatták tudományos kutatási és publikációs tevékenységüket, eredményeiket.  A Kecskeméti Főiskola Tudományos Tanácsa a megadott pontrendszer segítségével értékelte a beérkezett pályázatokat és szavazott a cím odaítéléséről.

Tovább

Intézményi nyelvi vizsga

Gyorslinkek

 

Eseménynaptár

Következő események

Kiemelt események

Aktuális projektek

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!